Στις 24 Μαΐου, στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, το IEEE Student Branch είχε την τιμή να φιλοξενήσει την πρώτη IEEE SIGHT διάλεξη σε Student Branch.

 

Η εκδήλωση αυτή είχε τη μορφή ανοιχτής συζήτησης, με σκοπό οι φοιτητές να προτείνουν μόνοι τους ιδέες σχετικά με το πώς η τεχνολογια μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση διάφορων ανθρωπιστικών προβλημάτων. Κύριος στόχος αυτής της συζήτησης είναι να δούμε όλοι μαζί τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να γίνει ο κόσμος μας ένα καλύτερο μέρος.

 

Η παρουσίαση που έγινε από την Αργυρώ Νταλιάνη και την Άννα Αγγελογιάννη, περιλάμβανε μια εισαγωγή για το τι είναι ΙΕΕΕ, ποιες είναι οι δραστηριότητες των φοιτητών που υποστηρίζονται από το IEEE, τι είδους ανθρωπιστικές δράσεις μπορεί να υποστηρίξει ένα IEEE Student Branch όπως το δικό μας. Η Αργυρώ Νταλιάνη παρουσίασε κάποιες ιδέες που μπορούν να υποστηρίξουν οι εθελοντές του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Οι ιδέες περιλάμβαναν: αιμοδοσία, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, καθώς και συλλογή των τροφίμων και ρούχα για όσους έχουν ανάγκη.

 

Επιπλέον, τα μέλη του IEEE παρουσίασαν το έργο του IEEE Sight για την υποστήριξη υποεξυπηρετούμενων ομάδων. Οι εθελόντριες του IEEE UniPi SB εξήγησαν τι είναι και τι δεν είναι ένα Sight Project, ενώ παράλληλα παρουσίασαν το Project που θέλει να αναλάβει το IEEE Greece Section με την υποστήριξη των τοπικών φοιτητικών παραρτημάτων της Αθήνας (ΕΜΠ, ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και Πα.Πει)

Comments are closed.