Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 στις 16:00 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ακαδημαϊκού έτους από το Student Branch του Πανεπιστημίου Πειραιώς, για τον εορτασμό του IEEE Day 2015, καθώς και τη γνωριμία του Student Branch με την ακαδημαϊκή κοινότητα του πανεπιστημίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το βιντεάκι του IEEE, φτιαγμένο για το IEEE Day 2015. Στην αρχή απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Κανάτας, κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, και ο κ. Λαμπρινουδάκης, καθηγητής του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων. Η πρώτη ομιλία ήταν από τον κ Μαγκλογιάννη, καθηγητή του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, και Counselor του Student Branch, ο οποίος εισήγαγε το κοινό στo ΙΕΕΕ και τις δραστηριότητες που πραγματοποιεί. Στη συνέχεια, ο κ. Κακαρούντας, καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και Publicity Chair του IEEE Greece Section, μέσα από μια προσωπική του αναδρομή, εξήγησε τα πολλαπλά οφέλη των φοιτητών από την ενασχόλησή τους με τα Student Branches. Στην επόμενη ομιλία, η Άννα Αγγελογιάννη, φοιτήτρια του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και αντιπρόεδρος του Student Branch, έκανε μια ιστορική αναδρομή του IEEE σε παγκόσμιο επίπεδο από το 1884 έως σήμερα, δείχνοντάς μας τις ανάγκες που συνέβαλαν στη δημιουργία του οργανισμού. Επόμενος ήταν ο κ. Βίκτωρ Νικολαΐδης, υποψήφιος διδάκτορας και ιδρυτικό μέλος του Student Branch, ο οποίος μίλησε για την δημιουργία του Student Branch το 2003, και τις δράσεις του τα πρώτα χρόνια, δίνοντάς μας ιδέες για τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν. Τέλος, ο Νικόλας Κριτσωτάκης, φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής και πρόεδρος του Student Branch, μίλησε για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα η οργανωτική ομάδα, όπως και τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα. Ευχάριστη έκπηξη αποτέλεσε η παρουσία του κ. Σταμάτη Δραγουμάνου, ο οποίος στο τέλος έκανε μια αναφορά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του IEEE Greece Section.
Μετά την εκδήλωση, έξω από το αμφιθέατρο περίμενε τους παρευρισκόμενους ζεστός καφές και κέικ από το Κυλικείο «Ευρώπη» του Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα τα μέλη του Student Branch βρίσκονταν εκεί για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους. Η μέρα έκλεισε με φαγητό και ποτό στην μπυραρία Bibere στο Πασαλιμάνι, όπου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να γνωριστούμε καλύτερα.

Comments are closed.